Σεντένο (ΕΚΤ): Τα τραπεζικά προβλήματα θα επηρεάσουν τις αποφάσεις για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σεντένο (ΕΚΤ): Τα τραπεζικά προβλήματα θα επηρεάσουν τις αποφάσεις για τα επιτόκια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την απειλή μετάδοσης των τραπεζικών προβλημάτων» υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας, Μάριο Σεντένο, μίλησε τη Δευτέρα για την πρόσφατη κρίση με την κατάρρευση τραπεζών στις ΗΠΑ (Silicon Valley Bank και Signature Bank) και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης (Credit Suisse).

Σε δηλώσεις του ο Πορτογάλος αξιωματούχος είπε πως η ΕΚΤ έχει στη διάθεση τα εργαλεία για «ό,τι δράση χρειαστεί» σχετικά με τη σταθερότητα των τραπεζών». Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος για το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης.

Μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ σχετικά με τη νομισματική της πολιτική και τις αυξήσεις των επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού, ο Σεντένο ανέφερε πως τα τραπεζικά προβλήματα θα έχουν αντίκτυπο στις αποφάσεις της ευρωτράπεζας.

Ακόμα, ο Σεντένο είπε πως η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σχετικά με ενδεχόμενο κίνδυνο από τις αυξήσεις των μισθών που μπορεί να διατηρήσουν τον πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα, σημείωσε ότι «οι αυξήσεις των μισθών είναι συμβατές με τη νομισματική πολιτική» της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Σε δυο ταχύτητες οι εισπράξεις τον Απρίλιο, σε άνοδο γονικές παροχές και δωρεές

Το ρεκόρ 17 ετών στο ΧΑ - Η Ελλάδα στο space economy - Το 10% που κάνει τη διαφορά

Τα πολιτικά δώρα στη ΝΔ - Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια της ΕΛΑΣ - Η «σιωπηλή μεταρρύθμιση»

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider