Προειδοποίηση Ντε Γκίντος: Ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί να αποδειχθούν ευάλωτες στις αυξήσεις επιτοκίων

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προειδοποίηση Ντε Γκίντος: Ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί να αποδειχθούν ευάλωτες στις αυξήσεις επιτοκίων
Ο Λουίς Ντε Γκίντος, ανέφερε σε υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ την Πέμπτη ότι ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί να αποδειχθούν ευάλωτες στις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ορισμένες τράπεζες της Ευρώπης μπορεί να αποδειχθούν ευάλωτες στις αυξήσεις των επιτοκίων, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος, μία ημέρα προτού η ευρωτράπεζα προχωρήσει στην προγραμματισμένη αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ την Τρίτη, ο Ισπανός αξιωματούχος τόνισε ότι ορισμένες τράπεζες μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας του επιχειρησιακού τους μοντέλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Ντε Γκίντος, μιλώντας για τα «απόνερα» που έχει φέρει στην Ευρώπη η κατάρρευση της αμερικανικής Silicon Valley Bank, είπε ακόμα πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πολύ λιγότερο εκτεθειμένες από τις τράπεζες των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποντάρουν Ελλάδα και για το καλοκαίρι του 2026 οι αεροπορικές

Αγγελίες εργασίας: Ποιες ειδικότητες έχει ανάγκη η ελληνική αγορά και ποιες αναζητά η Ευρώπη - Πως «φιλτράρονται» τα βιογραφικά

Ενεργειακή Φτώχεια: Το κρυφό κοινωνικό κόστος πίσω από το φως και τη θέρμανση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider