ΗΠΑ: Απρόσμενη και ισχυρή πτώση στα επιδόματα ανεργίας - Καλύτερες των εκτιμήσεων οι ενάρξεις κατοικιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απρόσμενη και ισχυρή πτώση στα επιδόματα ανεργίας - Καλύτερες των εκτιμήσεων οι ενάρξεις κατοικιών
Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε μια σειρά στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε μια σειρά στοιχείων για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκαν σε 192.000 από από 212.000 προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 205.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν τις 1,68 εκατ. από 1,9 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,72 εκατ. αιτήσεις.

Εξάλλου, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση 9,8% έναντι συρρίκνωσης 2% τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 0,1%.

Οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν για τον Φεβρουάριο 13,8% από άνοδο 0,1% τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,3%.

Τέλος ο δείκτης για την αισιοδοξία των επιχειρήσεων στην κρίσιμη -οικονομικά- περιοχή της Φιλαδέλφεια έφτασαν στις -23,2 μονάδες για τον Μάρτιο από -24,3 μονάδες τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις -15 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider