ADP: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ADP: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Ενισχύοντας τις ανησυχίες για συνέχιση των αυξήσεων των βασικών επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) ώστε να επιβραδυνθεί η αμερικανική οικονομία.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία ερευνών ADP την Τετάρτη, ενισχύοντας τις ανησυχίες για συνέχιση των αυξήσεων των βασικών επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) ώστε να επιβραδυνθεί η αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με την ADP, τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 242.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ έναντι 119.000 θέσεων στην αναθεωρημένη μέτρηση της εταιρείας κατά τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν τη δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας.

Η αύξηση των μισθών διαμορφώθηκε στο 7,2% σε ετήσιο επίπεδο, ενώ υποχώρησε 0,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο. Το ποσοστό των εργαζομένων που άλλαξαν δουλειά έφτασε το 14,3% έναντι 14,9% τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία έρχονται ενόψει των αναλυτικών ανακοινώσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την αμερικανική αγορά εργασίας κατά τον Φεβρουάριο, την ερχόμενη Παρασκευή.

Ακόμα, τα στοιχεία ενισχύουν την άποψη των αναλυτών για το ότι η Fed θα συνεχίσει την περιοριστική νομισματική της πολιτική το ερχόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο να «κρυώσει» την οικονομία και την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ. «έδειξε» την Τρίτη προς συνέχιση των βασικών επιτοκίων της Fed, μιλώντας στο Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider