Γερμανία: Σε υψηλό 7 μηνών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Σε υψηλό 7 μηνών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη
Ο δείκτης Ifo βασίζεται σε δημοσκόπηση περίπου 9.000 εταιρειών στον τομέα της μεταποίησης, των υπηρεσιών, του εμπορίου και των κατασκευών.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία βελτιώθηκε τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο (υψηλό 7 μηνών), με το κλίμα στην «ατμομηχανή» της Ευρώπης να αντικαθίσταται και τις ανησυχίες για ύφεση να υποχωρούν.

Σύμφωνα με το Ifo που συντάσσει τον μηνιαίο δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, έναν σημαντικό δείκτη υγείας για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έκανε άλμα στο 90,2 τον Ιανουάριο από 88,6 τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας τέταρτη διαδοχική άνοδο.

Η βελτίωση σε γενικές γραμμές συνάδει με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου έδειξαν ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη συνεχίζει να ανακάμπτει από το χαμηλό του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, το κλίμα παραμένει υποτονικό σε σύγκριση με την κατάσταση πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όταν ο δείκτης ήταν 98,8.

«Η ελπίδα στη γερμανική οικονομία έχει επανέλθει. Η οικονομία της Γερμανίας ξεκινά τη χρονιά με περισσότερη εμπιστοσύνη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φουέστ. Η πρόσφατη πτώση των τιμών του φυσικού αερίου μετά το πλαφόν, η κυβερνητική στήριξη στις επιχειρήσεις και το reopening της Κίνας είναι πιθανό να έχουν ανεβάσει το «ηθικό» σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι έμαθε η Barclays από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός - 4 highlights

Amazon: Η πρώτη, «ιστορική» απεργία των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Google: Θύματα των μαζικών απολύσεων και οι... θεραπευτές μασάζ

gazzetta
gazzetta reader insider insider