Αίγυπτος: Η κυβέρνηση δίνει εκπτώσεις στην αγορά του ψωμιού για την καταπολέμηση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αίγυπτος: Η κυβέρνηση δίνει εκπτώσεις στην αγορά του ψωμιού για την καταπολέμηση του πληθωρισμού
Οι πολίτες θα μπορούν να αγοράζουν φραντζόλες ψωμιού 90 γραμμαρίων με τη χρήση ειδικών προπληρωμένων καρτών.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου θα δώσει τη δυνατότητα αγοράς ψωμιού στους πολίτες, που δεν έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα επιδότησης αρτοσκευασμάτων της χώρας, με έκπτωση καθώς προσπαθεί να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό στην οικονομία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προμηθειών της Αιγύπτου, οι πολίτες θα μπορούν να αγοράζουν φραντζόλες ψωμιού 90 γραμμαρίων με τη χρήση ειδικών προπληρωμένων καρτών. Το κόστος που θα έχουν οι φραντζόλες μένει να αποφασιστεί, με το υπουργείο να τονίζει πως θα είναι κάτω από τη 1 αιγυπτιακή λίρα (0,03 σεντ του δολαρίου). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την πιλοτική του εφαρμογή από την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει ήδη δώσει επιδοτήσεις για την αγορά ψωμιού σε πάνω από 70 εκατ. πολίτες στα 104 εκατ. πληθυσμού της χώρας. Με το σύνολο των επιδοτήσεων, το υπουργείο εκτιμά πως η πώληση ψωμιού θα αυξηθεί κατά 10%.

Σημειώνεται πως η Αίγυπτος είναι μια από τις χώρες που έχει επηρεαστεί περισσότερο από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και των επισιτιστικών προβλημάτων που αυτός προκαλεί. Σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα συμφώνησε σε πακέτο χρηματοδότησης 3 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ILO: Υποχώρηση της παγκόσμιας απασχόλησης το 2023 - 208 εκατ. άτομα χωρίς εργασία

Νταβός: Πιθανή μια ύφεση στην παγκόσμια οικονομία το 2023

Η υποχώρηση του πληθωρισμού και οι «μαύρες τρύπες» της ύφεσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider