Πενταπλάσιες οι εξαγωγές ντίζελ από το Κουβέιτ στην Ευρώπη για το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πενταπλάσιες οι εξαγωγές ντίζελ από το Κουβέιτ στην Ευρώπη για το 2023
Οι εξαγωγές ντίζελ από το Κουβέιτ στην Ευρώπη αναμένεται να φτάσουν τους 2,5 εκατ. τόνους ή περίπου 50.000 βαρέλια ανά ημέρα.

Για πενταπλασιασμό των εξαγωγών ντίζελ και αεροπορικών καυσίμων προς την Ευρώπη το 2023 κινείται το Κουβέιτ, εν μέσω της έλλειψης της ρωσικής ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά που έχουν προκληθεί από τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία για τον πόλεμο στη Ουκρανία.

Οι εξαγωγές ντίζελ από το Κουβέιτ στην Ευρώπη αναμένεται να φτάσουν τους 2,5 εκατ. τόνους ή περίπου 50.000 βαρέλια ανά ημέρα, επίπεδα πενταπλάσια από αυτά του 2022, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Παράλληλα, οι εξαγωγές αεροπορικών καυσίμων από το Κουβέιτ αναμένεται να διπλασιαστούν, φτάνοντας σχεδόν τους 5 εκατ. τόνους για το 2023.

Σημειώνεται πως για το 2022 η ΕΕ αγόραζε περίπου 1,3 εκατ. τόνους παραγώγων πετρελαίου από τη Ρωσία, με σχεδόν το 50% αυτών να είναι ντίζελ.

Η αύξηση των εξαγωγών από το Κουβέιτ έρχεται καθώς η χώρα της Μέσης Ανατολής επενδύει για την κατασκευή του διυλιστηρίου Αλ-Ζουρ, που αναμένεται να γίνει από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με την παραγωγή 615.000 βαρελιών αργού ανά ημέρα όταν φτάσει σε επίπεδα πλήρους παραγωγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος τον Νοέμβριο - Αύξηση 20,4% στις εξαγωγές

Ευρωζώνη: Σταθερό στο 6,5% το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο - Σχεδόν 13 εκατ. άτομα χωρίς εργασία στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider