Γερμανία: «Βούλιαξαν» οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Νοέμβριο - Μηνιαία μείωση 5,3%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: «Βούλιαξαν» οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Νοέμβριο - Μηνιαία μείωση 5,3%
Η ζήτηση μειώθηκε κατά 5,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, περισσότερο από το 0,5% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg.

Μείωση στις εργοστασιακές παραγγελίες στην Γερμανία κατεγράφη τον Νοέμβριο, μια υπενθύμιση ότι οι κατασκευαστές της χώρας εξακολουθούν να δυσκολεύονται - παρόλο που το οικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται.

Η ζήτηση μειώθηκε κατά 5,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, περισσότερο από το 0,5% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg. Η πτώση οφείλεται σε παραγγελίες εξωτερικού, ειδικά από την ευρωζώνη, και η πτώση επιδεινώθηκε από παραγγελίες μεγάλης κλίμακας, ανακοίνωσε την Παρασκευή η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Τα στοιχεία του PMI από την S&P Global αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η επιβράδυνση της μεταποίησης στη Γερμανία υποχωρεί, αν και τα δεδομένα εξακολουθούν να υποδεικνύουν συρρίκνωση. Η ζήτηση επιβαρύνεται από την αβεβαιότητα και τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων μεταξύ των πελατών.

«Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι οι πολυάριθμοι αρνητικοί παράγοντες που επηρεάζουν την οικονομία γίνονται ολοένα και πιο αισθητοί στη μεταποίηση», δήλωσε ο Ralph Solveen, οικονομολόγος στην Commerzbank. Ενώ πολλές εταιρείες σταμάτησαν την παραγωγή τους λόγω των υψηλών λογαριασμών ενέργειας, η αύξηση των επιτοκίων επιβαρύνει επίσης τη ζήτηση, προσέθεσε.

Προς το παρόν, η παραγωγή εξακολουθεί να υποστηρίζεται από μια μεγάλη συσσώρευση παραγγελιών προς τους κατασκευαστές. Τα έσοδα αυξήθηκαν 2,1% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ξεχωριστά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία έδειξαν αύξηση 1,1% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: Βραδύτερη άνοδος 7,6% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Μόνο 4,7% η άνοδος τιμών ενέργειας, 12,9% στα τρόφιμα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ τις κατηγορεί πως παρατείνουν την σύρραξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider