Qatargate: Ονόματα και διευθύνσεις ζητούν από την Εύα Καϊλή - Απολογείται την Πέμπτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Qatargate: Ονόματα και διευθύνσεις ζητούν από την Εύα Καϊλή - Απολογείται την Πέμπτη
Ονόματα και διευθύνσεις ζητούν οι Βέλγοι από την Εύα Καϊλή- Την καλούν να συνεργαστεί, έδωσε νέα κατάθεση.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις στην πολύκροτη υπόθεση του Qatargate με δημοσιεύματα βελγικών και ιταλικών εφημερίδων να αποκαλύπτουν ότι αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, η Εύα Καϊλή ήταν σε πανικό.

Αναφέρουν μάλιστα ότι επιχείρησε να ειδοποιήσει τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι και δυο ευρωβουλευτές, ενώ κάλεσε και τον πατέρα της να εξαφανίσει τα μετρητά. Οι συνήγοροι της κ. Καϊλή πάντως, κάνουν λόγο για μεροληπτική ερμηνεία των καταθέσεων.

Στην απολογία της ευρωβουλευτού την Πέμπτη στρέφονται τα βλέμματα, καθώς θα κριθεί εάν παραμείνει στη φυλακή ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωβουλευτής τράβηξε πάνω της την προσοχή καθώς σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα «καρφώθηκε» όταν μιλούσε με τον πατέρα της και του ζήτησε να κρύψει τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της.

Κλήθηκε εκ νέου για κατάθεση

Οι αποκαλύψεις των La Repubblica, Le Soir και Corriere Della Serra σήμαναν συναγερμό στις βελγικές αρχές, οι οποίες κάλεσαν τόσο την ίδια, όσο και το σύντροφό της σε νέα ανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους του Reader.gr, σήμερα φέρεται να έγινε νέος γύρος ανακρίσεων και να κλήθηκε από τον ανακριτή εκ νέου και ο σύντροφος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, προκειμένου στις 22 Δεκεμβρίου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με την αποφυλάκισή της ή

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο, είναι αν η ανάκριση έγινε κατ’ αντιπαράσταση ή ξεχωριστά. Δεδομένου ότι ο σύντροφος της κ. Καϊλή συνεργάζεται ήδη με τις διωκτικές Αρχές του Βελγίου, όπου και «έδωσε» τον Παντσέρι και προσπάθησε να βγάλει «λάδι» τη σύντροφό του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βελγικές ανακριτικές Αρχές ζητούν από την κ. Καϊλή να πράξει το ίδιο.

Σε περίπτωση που το κάνει, πηγές αναφέρουν ότι η ποινική της μεταχείριση θα είναι καλύτερη. Σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς κύκλους, το μόνο που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί εύκολα είναι ότι ήξερε για τα χρήματα σπίτι της και δεν ειδοποίησε τις Αρχές. Επιπλέον, στις Βρυξέλλες θεωρούν σημαντικό τον ρόλο του φερόμενου ως εγκέφαλου της οργάνωσης, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος δεν έχει μιλήσει ακόμη και φαίνεται ότι θα κάνει τα πάντα να εμπλέξει και άλλα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζήτηση-ρεκόρ για τα ελβετικά ρολόγια κυρίως από ΗΠΑ και Κατάρ

Μανταλένα Καϊλή: Δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις που να προκύπτουν από τη δικογραφία

Βελγικά ΜΜΕ: Παραδέχθηκε η Καϊλή ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μέρος των χρημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider