Στον ΕΛΑΠΕ 100,5 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Τέλος στο ντίζελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον ΕΛΑΠΕ 100,5 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Τέλος στο ντίζελ
Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα έσοδα του πράσινου τέλος δημόσιο έσοδο και εισπράττονται από την ΑΑΔΕ.

Τα έσοδα από την επιβολή του πράσινου τέλους στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (diesel) ύψους 100,5 εκατ. ευρώ για το 2022 θα κατευθυνθούν στον ΕΛΑΠΕ, όπως προβλέπει σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» που κατατέθηκε χτες βράδυ στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται, ειδικά για το έτος 2022, η μεταφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. Διασυνδεδεμένου Συστήματος και Δικτύου (Ε.Λ.Α.Π.Ε., άρθρο 143 του ν.4001/2011) των εσόδων από την επιβολή του Πράσινου Τέλους στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (diesel), ύψους 100,5 εκατ. ευρώ.

Το αποδιδόμενο ποσό δεν υπόκειται σε κανενός είδους κρατήσεις, δεν εκχωρείται και δεν κατάσχεται στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, δεν δεσμεύεται ούτε συμψηφίζεται με οφειλές του δικαιούχου Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. Α.Ε. προς το Δημόσιο, τα ν.π.δ.δ., τους ο.τ.α. και τα νομικά τους πρόσωπα, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Κατά τα ισχύοντα, τα έσοδα από το Πράσινο Τέλος αποτελούν δημόσιο έσοδο και με κ.υ.α. κατανέμονται για την υλοποίηση δράσεων στον τομέα ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπρατάκος: Η Ελλάδα θα μπορέσει να αποφύγει τη νέα ύφεση το 2023

Ψηφιακή από 1/1/2023 η κάρτα ανεργίας - Nέα εισοδηματικά κριτήρια για παροχές και επιδόματα της ΔΥΠΑ

Μητσοτάκης σε Σύνοδο Κορυφής: Κοντά σε συμφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider