Το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο «στοιβάζει» πλοία στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο «στοιβάζει» πλοία στην Τουρκία
Οι διαχειριστές των τάνκερ προσπαθούν νέες πηγές ασφάλισης των πλοίων, καθήκον που έχει δυσκολέψει από το πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου

Τουλάχιστον 20 τάνκερ που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο έχουν «εγκλωβιστεί» σε τουρκικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα και αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπα με επιπλέον καθυστερήσεις τις επόμενες μέρες, στον απόηχο του πλαφόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγορά ρωσικού πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι διαχειριστές των τάνκερ προσπαθούν νέες πηγές ασφάλισης των πλοίων, καθήκον που έχει δυσκολέψει από το πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου που ισχύει από χθες, 5 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως για την αγορά ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρεται μέσω θάλασσας η ΕΕ έχει θέσει όριο αγοράς στα 60 δολάρια ανά βαρέλι. Οι ασφαλιστικές εταιρείες της Δύσης χρειάζεται να έχουν αποδείξει για το ότι το ρωσικό πετρέλαιο πωλείται σε αυτή ή σε χαμηλότερη τιμή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα Στενά του Βοσπόρου και οι εναλλακτικές διέλευσης μέσω Ελλάδας – Ο αγωγός, το «Sea2Sea», ο σιδηρόδρομος, η Αλεξανδρούπολη

Τουρκία: Συνωστισμός πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων μετά το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider