«Κίτρινη κάρτα» από το ΔΝΤ στην Κίνα - Προειδοποιεί για υποβάθμιση των οικονομικών προοπτικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κίτρινη κάρτα» από το ΔΝΤ στην Κίνα - Προειδοποιεί για υποβάθμιση των οικονομικών προοπτικών
Από τους περιορισμούς από το Πεκίνο για τον κορονοϊό καθώς και τα προβλήματα στην πραγματική αγορά ακινήτων της χώρας.

Προειδοποιήσεις για υποβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας έστειλε την Τρίτη η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασιατική χώρα από τα lockdown για τον κορονοϊό και την πορεία του κινεζικού κλάδου ακινήτων.

Μιλώντας στο Βερολίνο και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Βουλγάρα αξιωματούχος είπε πως το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας κατά 3,2% για το 2022 και 4,4% για το 2023.

Ωστόσο, όπως είπε η ίδια, υπάρχουν κίνδυνοι για μια πιθανή υποβάθμιση των εν λόγω προβλέψεων, με την κ. Γκεοργκίεβα να επικαλείται τους περιορισμούς από το Πεκίνο για τον κορονοϊό καθώς και τα προβλήματα στην πραγματική αγορά ακινήτων της χώρας, μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξη της στο Associated Press η επικεφαλής του Ταμείου ανέφερε πως χρειάζεται μια «επαναπροσέγγιση» της zero covid policy του Πεκίνου.

«Κατανοούμε τη σημασία της απομάκρυνσης από τα μαζικά lockdown σε στοχευμένα μέτρα, ώστε τα μέτρα να βοηθούν στην ανάσχεση εξάπλωσης του κορονοϊού χωρίς σημαντικό οικονομικό κόστος.

Η Κίνα χρειάζεται να προσαρμόσει την προσέγγιση της στο πως λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα, κοιτώντας στον αντίκτυπο που έχει στον υπόλοιπο κόσμο» πρόσθεσε η Βουλγάρα αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider