Σταϊκούρας: Ισχυρή η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας - Μεγαλύτερη από 7,5% η άνοδος των συντάξεων

Newsroom
Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Ισχυρή η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας - Μεγαλύτερη από 7,5% η άνοδος των συντάξεων
Αποσύρθηκε η στήριξη του υπουργείου Οικονομικών στην «Κιβωτό του Κόσμου», μετά από τις τελευταίες καταγγελίες για τη δομή.

Την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τις άλλες οικονομίες της Ευρώπης υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Mega το Σάββατο.

Ο ίδιος είπε πως η μόνιμη αύξηση των συντάξεων θα είναι λίγο μεγαλύτερη του 7,5%. Ακόμα, ανέφερε πως με εντολή του ίδιου έχει ανασταλεί η χρηματοδότηση στην «Κιβωτό του Κόσμου», μετά από τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στη δομή, λέγοντας πως «μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι».

Αναλυτικά, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα επιπλέον μέτρο στήριξης των πολιτών, καθώς «δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Φαίνεται πως η ελληνική οικονομία έχει περισσότερες αντοχές και ισχυρότερη δυναμική από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες» προσέθεσε.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα μέτρα, για την ώρα υλοποιούμε τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ. Έχουμε μία επιβράδυνση της οικονομίας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το δεύτερο εξάμηνο δεν θα είναι το ίδιο με το πρώτο και ξέρουμε ότι το 2023 θα έχουμε ανάπτυξη αλλά πολύ χαμηλότερη από το 2022».

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης είπε πως η επιδότηση θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους, ωστόσο υπάρχουν πόροι και για στήριξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. «Και έχουμε και το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου» συμπλήρωσε, όπως μετέδωσε το megatv.com.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης αναφορικά με το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Στον προϋπολογισμό που καταθέτουμε μεθαύριο υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη αποθεματικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ» δήλωσε ο υπουργός.

Για συντάξεις και άλλες παρεμβάσεις

«Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις υπάρχει τριπλή παρέμβαση. Η μία είναι η μόνιμη αύξηση των κύριων συντάξεων που εκτιμώ θα είναι λίγο παραπάνω από το 7.5 % και θα αποδοθούν την 1/1/2023» συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας.

Υπογράμμισε πως καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και τέλος το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου.

«Αυτές είναι οι τρεις σημαντικές παρεμβάσεις που υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ» σημείωσε.

Αναφορικά με τα αναδρομικά δήλωσε πως η χώρα δεν έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να προχωρήσει σε ανάλογη πρωτοβουλία και το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στη Βουλή το μίνι ασφαλιστικό: Νωρίτερα η αύξηση των συντάξεων - Όλες οι αλλαγές σε εισφορές και χρέη στον ΕΦΚΑ

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider