ΕΒΕΑ: Κεντρική προτεραιότητα η προώθηση της εξωστρέφειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΒΕΑ: Κεντρική προτεραιότητα η προώθηση της εξωστρέφειας
Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε ότι η αβεβαιότητα που κυριαρχεί στο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον επιτάσσει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να αντιμετωπίσουμε με σθένος προκλήσεις, όπως τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, η άνοδος του οικονομικού εθνικισμού, η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός.

Παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου αναφέρθηκε με έμφαση στην άρρηκτη σύνδεση εξωστρέφειας και βιώσιμης ανάπτυξης, τόνισε, όμως, ότι για να ευδοκιμήσει το επιχειρείν αυτή προϋποθέτει και ικανότητα συμπαραγωγής με εταίρους εκτός Ελλάδος, συμμετοχή στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, δημιουργία διεθνών συνεργασιών, ίδρυση κοινών επιχειρήσεων και ικανότητα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

«Θα τολμούσα να πω ότι στα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει επιχειρηματική αποστολή που να γύρισε με άδεια χέρια» είπε η κυρία Εφραίμογλου και προσέθεσε «Οι καρποί των κοινών προσπαθειών όλων των φορέων εξωστρέφειας δεν αποτυπώνονται μόνο στον αριθμό των επιτυχημένων δράσεων. Αποτυπώνονται στην εντυπωσιακή άνοδο επενδύσεων -ιδιαίτερα σε τομείς με υψηλή προστιθέμενη αξία για την απασχόληση και την οικονομία».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, απευθυνόμενος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ, επισήμανε ότι «το ΕΒΕΑ και το ανθρώπινο δυναμικό του αποτελεί πολύτιμο σύμμαχό μας, στη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης - και της οικονομικής διπλωματίας ειδικότερα – να ενισχύουμε συστηματικά το δυναμικό και εξωστρεφές πρόσωπο της χώρας, το φιλικό προς την επιχειρηματικότητα, το ελκυστικό και αξιόπιστο για τους ξένους επενδυτές. Από κοινού, κυβέρνηση, θεσμικοί παράγοντες της αγοράς και επιχειρηματίες, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία κρίσεις και προκλήσεις και να στηρίζουμε την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε ότι η αβεβαιότητα που κυριαρχεί στο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον επιτάσσει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να αντιμετωπίσουμε με σθένος προκλήσεις, όπως τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, η άνοδος του οικονομικού εθνικισμού, η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός. Τα επιχειρηματικά φόρουμ, οι B2B συναντήσεις οι επιχειρηματικές αποστολές κατέχουν πλέον κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια για την αύξηση του αριθμού, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των δράσεων δικτύωσης.

«Η αύξηση της εξωστρέφειας της οικονομίας συνολικά οφείλει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Και ο δρόμος γι’ αυτό είναι ένας: ο εκσυγχρονισμός στην οργάνωση και λειτουργία των επιχειρήσεων, οι συνεχείς επενδύσεις με έμφαση στην επανεπένδυση των κερδών, η αέναη πίεση για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας» τόνισε η κυρία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Κλείνοντας την ομιλία της, η κυρία Κουνενάκη Εφραίμογλου τόνισε ότι το ΕΒΕΑ εστιάζει ιδιαιτέρως στην ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη εξωστρεφούς δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Δεν γίνεται ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πράσινης μετάβασης και κοινωνικής συνοχής

Οικονόμου: Πιλοτική λειτουργία για το «κουμπί πανικού» σε κινητά για φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας

Σόιμπλε: Δεν θεωρεί την Μέρκελ μία από τους «μεγάλους Γερμανούς καγκελάριους» - Τι λέει για Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider