Ουόλερ (Fed): Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να μειώσουμε τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουόλερ (Fed): Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να μειώσουμε τον πληθωρισμό
Την ώθηση των αγορών επιχειρεί να ανακόψει ο Ουόλερ.

χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν υπερβολικά στα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Ουόλερ της Fed.

«Η αγορά φαίνεται να έχει φύγει προς τα μπροστά με μία έκθεση για τον πληθωρισμό. Όλοι πρέπει να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να ηρεμήσουν. Έχουμε δρόμο μπροστά μας», επεσήμανε ο Ουόλερ μιλώντας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, σε μία εκδήλωση της UBS.

«Θα βλέπουμε συνεχώς αυτού του είδους τη συμπεριφορά στις αγορές και ο πληθωρισμός θα αρχίσει σιγά σιγά να μειώνεται, προτού αρχίσουμε πραγματικά να σκεφτόμαστε να βάλουμε το πόδι μας στο φρένα εδώ», έσπευσε να συμπληρώσει, αναφερόμενος στο πότε θα σταματήσουν οι επιτοκιακές άνοδοι από μεριάς Fed.

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να μειώσουμε τον πληθωρισμό. Τα επιτόκια συνεχίζουν να ανεβαίνουν και θα παραμείνουν υψηλά για λίγο μέχρι να δούμε αυτόν τον πληθωρισμό να πλησιάζει τον στόχο μας», πρόσθεσε.

Η Fed επικεντρώνεται στο πόσο υψηλά πρέπει να φτάσουν επιτόκια για να επιβραδυνθεί ο πληθωρισμός, τόνισε. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, το «χειρότερο πράγμα» που θα ήταν αν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια και ο πληθωρισμός «εκραγεί» εκ νέου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Σε εκδόσεις ομολόγων προχωρούν Πειραιώς και Εθνική μέχρι τέλος Νοεμβρίου

Θετική η UBS για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας - Σημαντική αποκλιμάκωση του δείκτη δημόσιου χρέους έως το 2024

Πτώση και το 2023 κατά 5% στη ζήτηση ρεύματος – Ολοκληρώνεται το «σχέδιο-ασπίδα» για το αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider