Ανοικτά την Κυριακή τα καταστήματα σε όλη την επικράτεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοικτά την Κυριακή τα καταστήματα σε όλη την επικράτεια
Ανοικτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε ολόκληρη την επικράτεια μεθαύριο, Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Ανοικτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε ολόκληρη την επικράτεια μεθαύριο, Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται πως στους λόγους που επέβαλαν την τροπολογία για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Με την τροπολογία, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και προκάλεσε την επικριτική ανακοίνωση από την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ.

«Σε διαδοχικές μου συναντήσεις με την ΕΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ και πολλούς εμπορικούς συλλόγους, είχα δεχθεί διαρκές αίτημα της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Στο προηγούμενό μας νομοσχέδιο, με ειδικό άρθρο καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και αυτό χαιρετίστηκε από τον εμπορικό κόσμο. Προέκυψε όμως το εξής πρόβλημα. Δύο Κυριακές το χρόνο, η πρώτη Κυριακή του Μαϊου και η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, ήταν ανοιχτά τα καταστήματα με το προηγούμενο καθεστώς, λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Άρα με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θεωρήθηκε νομοθετικά ότι χάνεται η άδεια να λειτουργούν αυτές τις δύο Κυριακές. Ετέθη το ζήτημα από την αγορά που επιθυμεί να έχει ανοιχτά καταστήματα της Κυριακές, ότι προκαλείται βλάβη στα συμφέροντά τους, διότι έχουν δύο Κυριακές λιγότερες το χρόνο να λειτουργούν, σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Εμείς δεν είχαμε καμία βούληση, ούτε να αυξήσουμε, ούτε να μειώσουμε τις Κυριακές. Επειδή δεν προλαβαίνουμε να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα, φέραμε αυτή την τροπολογία. Είναι άδικη η ανακοίνωση των δύο οργανώσεων, διότι δεν καθιερώνουμε πρόσθετες Κυριακές που τα μαγαζιά μπορούν να είναι ανοιχτά», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ διαφωνούν με την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Την αντίθεσή τους με την τροπολογία που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ.

Οι δύο ομοσπονδίες κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό και αναφέρουν ακόμη ότι: «Δεδομένου ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη καταργηθεί ως άχρηστες και αναποτελεσματικές, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Το καλάθι του νοικοκυριού έχει ξεπουλήσει - Θα εξετάσουμε επέκταση σε άλλους κλάδους

Καλάθι του νοικοκυριού: Επισκέψεις Γεωργιάδη σε σούπερ μάρκετ της Αττικής την Παρασκευή

gazzetta
gazzetta reader insider insider