Γερμανία: Ακόμα και τα 60 δισ. ευρώ μπορεί να φτάσει η κρατική ενίσχυση στην Uniper

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ακόμα και τα 60 δισ. ευρώ μπορεί να φτάσει η κρατική ενίσχυση στην Uniper
Η οικονομική κατάσταση της Uniper αναμένεται να επιδεινωθεί και να εμφανίσει προσαρμοσμένες ζημίες ύψους 3,2 δισ. ευρώ για το 9μηνο του 2022.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ενδέχεται έως και να διπλασιάζει την κρατική ενίσχυση που θα δώσει στην Uniper , τον μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg, δίνοντας στην εταιρεία ποσό που θα φτάσει έως και τα 60 δισ. ευρώ στο χειρότερο σενάριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η οικονομική κατάσταση της Uniper αναμένεται να επιδεινωθεί και να εμφανίσει προσαρμοσμένες ζημίες ύψους 3,2 δισ. ευρώ για το 9μηνο του 2022 καθώς συνεχίζει να δοκιμάζεται από τις περικοπές του ρωσικού φυσικού αερίου, στο πλαίσιο της αναταραχής που προκαλέσει η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μέχρι σήμερα, η πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου έχουν αποδειχθεί «σύμμαχος» για τα οικονομικά της Uniper, αλλά αναμένεται να αυξηθούν καθώς υποχωρούν οι θερμοκρασίες ενόψει του χειμώνα και καθώς αυξάνεται η ζήτηση του καυσίμου.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα συμφωνία μεταξύ του Βερολίνου και της Uniper, η εταιρεία θα λάβει ένα πακέτο ύψους 31 δισ. ευρώ ως κρατική ενίσχυση με «ορίζοντα» την κρατικοποίηση της έως το τέλος του 2022.

Το Bloomberg αναφέρει πως η κρατική ενίσχυση στην Uniper θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 60 δισ. ευρώ σε περίπτωση που οι τιμές του φυσικού αερίου κινηθούν στην περιοχή των 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για μια περίοδο 2 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος και ενεργειακή κρίση: Η Ουκρανία ζητά από τους πρόσφυγες να μην γυρίσουν μέσα στον χειμώνα

Συνάντηση Σολτς - Μακρόν στο Παρίσι εν μέσω τριγμών στον γαλλογερμανικό άξονα

gazzetta
gazzetta reader insider insider