Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974 η ανεργία, μειώθηκε στο 3,5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974 η ανεργία, μειώθηκε στο 3,5%
Το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 3,5% το τρίμηνο έως τον Αύγουστο, από το αναθεωρημένο 3,8% το προηγούμενο τρίμηνο.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974 υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία για τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο, με την αύξηση των μισθών να επιταχύνεται και την πτώση να αποδίδεται στην αύξηση - ρεκόρ του αριθμού των ατόμων που εγκαταλείπουν την αγορά εργασίας, επιτείνοντας τους «πονοκεφάλους» της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 3,5% το τρίμηνο έως τον Αύγουστο, από το αναθεωρημένο 3,8% το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS). Οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ανέμεναν το ποσοστό ανεργίας να διαμορφωθεί στο 3,6%.

Ο αριθμός των ατόμων που ταξινομήθηκαν ως ανενεργοί - ούτε στην εργασία ούτε στην αναζήτηση - αυξήθηκε κατά 252.000 από το τρίμηνο έως τον Μάιο, στην μεγαλύτερη αύξηση από όταν που ξεκίνησαν τα στοιχεία το 1971.

Παράλληλα, η αύξηση των μισθών επιταχύνθηκε καθώς οι εργοδότες ενίσχυσαν τις προσπάθειές τους να διατηρήσουν το προσωπικό. Ο μέσος εβδομαδιαίος μισθός, εξαιρουμένων των μπόνους, το τρίμηνο έως τον Αύγουστο αυξήθηκε 5,4% σε ετήσια βάση, σε σχέση με την αύξηση 5,2% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο. Προσαρμοσμένος στον πληθωρισμό, ο μισθός -χωρίς μπόνους- μειώθηκε κατά 2,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BoE: Επεκτείνει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αλλά το πρόβλημα παραμένει

Barclays: Ο κίνδυνος εκτίναξης των τιμών ενέργειας και ο αντίκτυπος στις αγορές συναλλάγματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider