«Παράθυρο» Λαγκάρντ για την περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παράθυρο» Λαγκάρντ για την περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη
Η Γαλλίδα αξιωματούχος ανέφερε πως είναι σημαντικό να μην υπάρξει περαιτέρω ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία. 

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη το επόμενο χρονικό διάστημα, τονίζοντας τη δέσμευση της ΕΚΤ για καταπολέμηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Μιλώντας από τη Λευκωσία της Κύπρου σε εκδήλωση με φοιτητές, η Γαλλίδας αξιωματούχος σημείωσε πως «είναι δύσκολο να ειπωθεί πως ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο απόγειο του. Είναι σε ανεπιθύμητα υψηλά επίπεδα».

Σχολιάζοντας τις επόμενες κινήσεις στη νομισματική πολιτική της ευρωτράπεζας, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε πως είναι σημαντικό να μην υπάρξει περαιτέρω ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τρίτη ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Φρανσουά Βιλερούα ντε Γκαλό, δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της για «όσο χρειαστεί» προκειμένου να καταπολεμηθεί ο υψηλός δομικός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη.

Από την πλευρά του, ο Αντρέα Ένρια, ανέφερε πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν παίρνουν αρκετά σοβαρά τους διαφαινόμενους οικονομικούς κινδύνους, καθώς «απολαμβάνουν τα οφέλη για την τόνωση των εσόδων τους» που ήρθαν από τα υψηλότερα επιτόκια.

Πηγή φωτό: Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένρια: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν παίρνουν στα σοβαρά τους οικονομικούς κινδύνους

gazzetta
gazzetta reader insider insider