ΗΠΑ: Αύξηση στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Αύγουστο - Επιβραδύνθηκε η άνοδος των τιμών τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αύξηση στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Αύγουστο - Επιβραδύνθηκε η άνοδος των τιμών τον Ιούλιο
Απότομο φρένο στην άνοδο των τιμών των αμερικανικών κατοικιών καταγράφηκε τον Ιούλιο - Αύξηση στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Αύγουστο.

Η άνοδος στις τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε απότομα όμως συνεχίζουν να είναι υψηλότερες από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ οι πωλήσεις για νέες κατοικίες τον Αύγουστο ανέβηκαν.

Ειδικότερα, οι τιμές ήταν τον Ιούλιο 15,8% υψηλότερες από ό,τι τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ μάλιστα, τον περασμένο μήνα είχαν αυξηθεί 18,1% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για την πιο μεγάλη επιβράδυνση των τιμών στην ιστορία των δεικτών S&P CoreLogic Case-Shiller Indices, όπως αναφέρει το CNBC.

Ο σύνθετος δείκτης 10 πόλεων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Βοστώνη και η Νέα Υόρκη, σημείωσε άνοδο 14,9%, από 17,4% τον προηγούμενο μήνα. Από την πλευρά του, ο σύνθετος δείκτης 20 πόλεων ήταν υψηλότερος κατά 16,1% σε ετήσια βάση, από 18,7% τον Ιούνιο.

Η Φλόριντα, το Μαϊάμι και το Ντάλας σημείωσαν τα υψηλότερα ετήσια κέρδη μεταξύ των 20 πόλεων τον Ιούλιο, με αυξήσεις 31,7% και 24,7% αντίστοιχα. Η Ουάσιγκτον, η Μινεάπολη και το Σαν Φρανσίσκο σημείωσαν τα μικρότερα κέρδη, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απότομα τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία από την έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν 28,8% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και βρίσκονται σε υψηλό Μαρτίου.

Οι πωλήσεις παρέμειναν σε γενικές γραμμές ίδιες σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ η μέση τιμή ενός νέου σπιτιού μειώθηκε στα 436.800 δολ. τον Αύγουστο από 466.300 δολ. τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Συρρίκνωση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών για 2ο συνεχόμενο μήνα

ΗΠΑ: Σε υψηλό 5 μηνών ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Πιέσεις Μπάιντεν στις εταιρείες για να μειώσουν το οικονομικό κόστος για τους καταναλωτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider