BoE: Παρακολουθούμε στενά τις αγορές μετά την «κατάρρευση» της στερλίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BoE: Παρακολουθούμε στενά τις αγορές μετά την «κατάρρευση» της στερλίνας
Θορυβημένη από την κατακρήμνιση της στερλίνας η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά τη βουτιά σε ιστορικό χαμηλό που κατέγραψε η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, το πρωί της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται πως η στερλίνα υποχώρησε έως και 4,8% για να διαμορφωθεί σε κάτω από 1,04 δολάρια τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, διευρύνοντας τις απώλειες από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε έναν «μίνι προϋπολογισμό» της κυβέρνησης με μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Το βρετανικό νόμισμα έκτοτε αντιστάθμισε ορισμένες από τις απώλειές του, διαπραγματευόμενο 1,5% χαμηλότερα στα 1,0695 δολάρια, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια πιο επιθετικά.

«Η Τράπεζα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές υπό το φως της σημαντικής ανατιμολόγησης των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι.

«Ο ρόλος της νομισματικής πολιτικής είναι να διασφαλίσει ότι η ζήτηση δεν προηγείται της προσφοράς με τρόπο που να οδηγεί σε μεγαλύτερο πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα», έσπευσε να συμπληρώσει.

Παράλληλα, τόνισε πως η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα προβεί σε «πλήρη αξιολόγηση» στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή της τον Νοέμβριο «και θα ενεργήσει ανάλογα».

«Η MPC δεν θα διστάσει να αλλάξει τα επιτόκια όπως είναι απαραίτητο για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2% βιώσιμα μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρώ και στερλίνα στη «μέγγενη» του δολαρίου

Λαγκάρντ: Τα επιτόκια της ΕΚΤ θα αυξάνονται «για αρκετές συνεδριάσεις»

Bloomberg: Η ΕΕ σκέφτεται να βάλει στον «πάγο» το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider