ΕΤΕπ: Η κρατικοποίηση της Uniper δεν θα είναι η τελευταία στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΤΕπ: Η κρατικοποίηση της Uniper δεν θα είναι η τελευταία στην Ευρώπη
Ο Βέρνερ Χόγιερ είπε πως με βάση τις εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματα γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο για την Ευρώπη να συνεχίσει την πράσινη μετάβαση.

Η κρατικοποίηση της ενεργειακής Uniper από την κυβέρνηση της Γερμανίας δύσκολα θα είναι η τελευταία που θα γίνει στην Ευρώπη λόγω της ενεργειακής κρίσης που προκαλεί ο πόλεμος της Ρωσίας στη Γερμανία, μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ΒέρνΕρ Χόγιερ.

Ο ίδιος δήλωσε πως μπορεί να υπάρξουν κι άλλες κρατικοποιήσεις εταιρειών «λόγω των απίστευτα υψηλών ενεργειακών τιμών που δεν μπορούν να μεταφερθούν στους καταναλωτές, επομένες τα κράτη πρέπει να βγουν μπροστά. Αυτό μάλλον θα είναι κάτι που θα βλέπουμε για καιρό ακόμα».

Υπενθυμίζεται πως μια προσωρινή συμφωνία μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης, της Uniper και του κύριου μετόχου της, της φιλανδικής Fortum, έχει επιτευχθεί, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση επί του θέματος. Ενώ ακόμη δεν έχουν υπογραφεί συμβόλαια, το Βερολίνο θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις αργότερα αυτή την εβδομάδα

Ο Χόγιερ είπε πως με βάση τις εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματα γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο για την Ευρώπη να συνεχίσει την πράσινη μετάβαση. Παράλληλα, όπως είπε ο επικεφαλής της ΕΤΕπ, είναι σε καλή θέση για να περιορίσει την κρίση, μειώνοντας τη ζήτηση και διαμοιράζοντας τις ενεργειακές πηγές.

«Πρέπει να συνεχίσει με αποφασιστικότητα την ενεργειακή μεταμόρφωση, στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Αλλιώς, αφήνουμε αυτό το όπλο στα χέρια του (Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ) Πούτιν» πρόσθεσε ο Χόγιερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Η Λιζ Τρας κατά των μέτρων περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider