Οι Γερμανοί εργαζόμενοι αρχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στις επιχειρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Γερμανοί εργαζόμενοι αρχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στις επιχειρήσεις
Η πρακτική «ghosting» κατά κανόνα γίνεται από τις εταιρείες προς τους υποψήφιους εργαζόμενους, όταν οι εργοδότες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί τους έστω για να τους ενημερώσουν ότι έχουν απορριφθεί.

Η «εκδίκηση» των εργαζομένων ήρθε στη Γερμανία καθώς πλέον είναι η σειρά τους να κάνουν «ghosting» στις επιχειρήσεις, oι οποίες επιθυμούν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως οι καλοί εργαζόμενοι έχουν μεγάλη ζήτηση στη Γερμανία με αποτέλεσμα η αγορά εργασίας να μην θυμίζει σε τίποτα το μοντέλο που ξέραμε εδώ και αρκετά χρόνια, με τους ρόλους να έχουν πια αντιστραφεί.

Ενώ οι εταιρείες τις περισσότερες φορές «αγνοούν» και «σνομπάρουν» πολλούς υποψηφίους για δουλειά, χωρίς να τους απαντούν καν σε περίπτωση απόρριψής τους για την προτεινόμενη θέση εργασίας, πλέον στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται κατά τη διαδικασία πρόσληψης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 400 υπεύθυνους προσλήψεων από την ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας Indeed.

Ένας στους δύο υπεύθυνους προσλήψεων δήλωσε ότι η τάση αυτή έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο. Ο ένας στους τέσσερις λέει ότι του συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ ένας στους δέκα ισχυρίζεται ότι χάνει έναν υποψήφιο εργαζόμενο την ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνδρες υποψήφιοι είναι εκείνοι που «εξαφανίζονται» συχνότερα.

Μάλιστα, ένας στους πέντε υπεύθυνους προσλήψεων λέει ότι είχε εργαζόμενους που εξαφανίστηκαν ακόμα και αφότου αποδέχθηκαν μία πρόταση για δουλειά, ενώ στο 7% έχει τύχει να προσλάβουν κάποιον ο οποίος απλά δεν εμφανίστηκε την πρώτη του μέρα στη δουλειά – και προφανώς, ούτε και τις επόμενες.

Τα στοιχεία αναδεικνύουν τη σοβαρή έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές εταιρείες εν μέσω της ταχύτατης γήρανσης του πληθυσμού αλλά και των αλλαγών συμπεριφοράς που προκαλούνται από την πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider