Ιταλία: «Αυλαία» για τον Ντράγκι με πακέτο ύψους 14,3 δισ. ευρώ για την ακρίβεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: «Αυλαία» για τον Ντράγκι με πακέτο ύψους 14,3 δισ. ευρώ για την ακρίβεια
Σημαία της Ιταλίας με χαρτονόμισμα ευρώ
Φοροαπαλλαγές για τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως και παράταση της μείωσης φόρου για τα καύσιμα που βάζουν οι Ιταλοί στα πρατήρια μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία αναμένεται να εγκρίνει την Πέμπτη ένα πακέτο ύψους 14,3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που αντιμετωπίζει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Το πακέτο, που αναμένεται να λάβει το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας, θα είναι από τις τελευταίες μεγάλες κινήσεις του 79χρονου Ντράγκι στην πρωθυπουργία, ενόψει των εθνικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για την Ιταλία στις 25 Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα αφορούν φοροαπαλλαγές για τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως και παράταση της μείωσης φόρου για τα καύσιμα που βάζουν οι Ιταλοί στα πρατήρια μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Τα 14,3 δισ. ευρώ προστίθενται στα μέτρα ύψους 33 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Ιταλία από την αρχή του 2022, με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια να διογκώνονται από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, ο πληθωρισμός στην Ιταλία διαμορφώθηκε στο 8,4% για τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Οριστικό «ναι» του Κοινοβουλίου στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

gazzetta
gazzetta reader insider insider