Fuel Pass 2: Άνοιξε για όλα τα ΑΦΜ - Πάνω από 1 εκατ. οι αιτήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fuel Pass 2: Άνοιξε για όλα τα ΑΦΜ - Πάνω από 1 εκατ. οι αιτήσεις
Η υποβολή αιτήσεων λήγει την 1/9/2022. Αναλυτικά η διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Διαθέσιμη για όλα τα ΑΦΜ είναι από σήμερα έως την 1η/9/2022 η πλατφόρμα του Fuel Pass 2, το οποίο θα χορηγηθεί σε 3,1 δικαιούχους για την αγορά καυσίμων για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1 εκατ. αιτήσεις.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ.

Η επιδότηση για αυτοκίνητο σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας ανέρχεται στα 80 ευρώ για το τρίμηνο, για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση με τη χρήση κάρτας ανέρχεται στα 100 ευρώ και για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση με την κάρτα ανέρχεται στα 60 ευρώ (70 ευρώ σε νησιωτική περιοχή).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet) στο vouchers.gov.gr, επιλέγοντας το Fuel Pass 2 ώστε να εισαχθούν στην πλατφόρμα. Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Πότε γίνεται η κατάθεση της ενίσχυσης – Πώς χρησιμοποιείται η επιδότηση

Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται επίσημες αργίες / τραπεζικές αργίες).

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης του δικαιούχου από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της επιλογής του.

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (η χρήση και η εγκατάσταση της οποίας απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζουν απαραιτήτως την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα.

Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fuel Pass 2: Οι προθεσμίες, τα ποσά της επιδότησης και τα σημεία που απαιτούν προσοχή

Με ποιους τρόπους μειώνουν το κόστος καυσίμων τα ευρωπαϊκά κράτη

Πετρέλαιο: Συνεδριάζει σήμερα ο ΟΠΕΚ – Μικρό καλάθι για πτώση των διεθνών τιμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider