ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένη κατά 3,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένη κατά 3,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο
Αύξηση 3,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2021 σημείωσε τον Μάιο ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Αύξηση 3,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2021 σημείωσε τον Μάιο ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020 ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής είχε σημειώσει αύξηση 14,1%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Μαΐου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2021, παρουσίασε αύξηση 2,1%, ενώ ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Μαΐου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2022, παρουσίασε αύξηση 2,4%.

Ο δείκτης του κλάδου επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Μάιο 2022 σε σχέση με τον Απρίλιο 2022.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Μαΐου 2022 με τους αντίστοιχους δείκτες του Μαΐου 2021, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στους κλάδους άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκρηξη ακρίβειας τον Ιούνιο στην αγορά – Άνοδος πληθωρισμού στο 12,1% - Υψηλό 29 ετών

Ρεύμα: Μετατίθεται για τις 25 Ιουλίου η ανακοίνωση των χρεώσεων Αυγούστου

ΤΑΙΠΕΔ: Οκτώ επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού

gazzetta
gazzetta reader insider insider