Αγγλία: Σε ιστορικό χαμηλό ο αριθμός των παμπ, λόγω της ακρίβειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγγλία: Σε ιστορικό χαμηλό ο αριθμός των παμπ, λόγω της ακρίβειας
Πολλές παμπ αδυνατούν να ανταγωνιστούν τις χαμηλές τιμές πώλησης αλκοόλ που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ.

Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έφτασαν οι ανοιχτές παμπ στην Αγγλία και την Ουαλία, λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και της ακρίβειας που επηρεάζει τη βρετανική οικονομία.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων real estate, Altus Group, στο τέλος του Ιουνίου του 2022 ήταν ανοιχτές 37.973 παμπ στην Αγγλία και στην Ουαλία, 200 λιγότερες από τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Παρά το ότι οι παμπ αποδείχθηκαν εξαιρετικά ανθεκτικές στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, η μείωση του αριθμούς τους έρχεται λόγω μια σειράς παραγόντων, μεταξύ των οποίων οι κοινωνικές συνθήκες και η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες καταναλώνουν αλκοόλ, μετέδωσε το Reuters.

Ακόμα, πολλές παμπ αδυνατούν να ανταγωνιστούν τις χαμηλές τιμές πώλησης αλκοόλ που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ.

Περίπου 7.100 παμπ έχουν κλείσει την τελευταία 10ετία, σύμφωνα με το Altus Group. Πολλά από αυτά τα κτήρια έχουν μετατραπεί σε κατοικίες ή κτήρια γραφείων.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρεται και σε άλλους λόγους, όπως οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, που έχουν φέρει τον πληθωρισμό στη Βρετανία σε υψηλό 40 ετών, αυξάνοντας τα κόστη για τις επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν και έλλειψη προσωπικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Σε υψηλό 25ετίας ο πληθωρισμός - «Εκτινάχθηκε» στο 79%

gazzetta
gazzetta reader insider insider