Κυρώσεις: Ο Μπάιντεν έρχεται στην Ευρώπη με νέο «αρχηγό» για τα μέτρα κατά της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρώσεις: Ο Μπάιντεν έρχεται στην Ευρώπη με νέο «αρχηγό» για τα μέτρα κατά της Ρωσίας
Ο Ντάλιπ Σινγκ θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής παγκόσμιων οικονομικών υποθέσεων του PGIM Fixed Income, ενός fund που διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας 890 δισ. δολαρίων.

Αλλαγή φρουράς σημειώνεται σε μια κρίσιμη θέση των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, σχετικά με τις κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο συνεργάτης του Μπάιντεν που ήταν μέχρι στιγμής ο επικεφαλής των κυρώσεων της Δύσης προς τη Μόσχα, Ντάλιπ Σινγκ, αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο, καθώς δέχθηκε θέση στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το Reuters. O Σινγκ θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής παγκόσμιων οικονομικών υποθέσεων του PGIM Fixed Income, ενός fund που διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας 890 δισ. δολαρίων.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Σινγκ είχε αναχωρήσει προσωρινά από τη θέση, με τον Λευκό Οίκο να αναφέρει τότε πως πρόκειται για προσωρινή άδεια σχετικά με «οικογενειακό ζήτημα».

Τη θέση του Σινγκ θα αναλάβει ο Μάικ Πάϊλ, που έχει διατελέσει στο παρελθόν στέλεχος τη BlackRock και μπήκε στον Λευκό Οίκο ως οικονομικός σύμβουλος της Αμερικανίδας αντιπροέδρου, Κ. Χάρις.

Σημειώνεται πως ο Πάϊλ θα συνοδεύσει τον Μπάιντεν στις επαφές που θα έχει τις επόμενες μέρες στην Ευρώπη, στη σύνοδο των ηγετών της G7 και στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο μιλά για δεκάδες βομβαρδισμούς των Ρώσων, σε ανατολή και βορρά 

G7: Η Γερμανία πιέζει για αναστολή στο «πάγωμα» χρηματοδότησης των ορυκτών καυσίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider