Γέλεν: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους συμμάχους τους για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους συμμάχους τους για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου
Σκοπός είναι να περιορίσουν περαιτέρω τα ενεργειακά έσοδα της Μόσχας χωρίς να προκληθούν επιπτώσεις σε χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Σε συνομιλίες με τον Καναδά και με άλλους συμμάχους τους βρίσκονται οι ΗΠΑ με σκοπό να περιορίσουν περαιτέρω τα ενεργειακά έσοδα της Μόσχας χωρίς να προκληθούν επιπτώσεις σε χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα, δήλωσε χθες Δευτέρα η Aμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

«Μιλάμε για πλαφόν στις τιμές ή εξαίρεση τιμών, που θα ενίσχυαν τους πρόσφατους και προτεινόμενους ενεργειακούς περιορισμούς από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους, θα μείωναν την τιμή του ρωσικού πετρελαίου και θα μείωναν τα έσοδα του Πούτιν, επιτρέποντας ταυτόχρονα να διατεθούν μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε η Γέλεν σε δημοσιογράφους στο Τορόντο.

«Πιστεύουμε ότι μια εξαίρεση τιμών είναι επίσης ένας σημαντικός τρόπος για να αποτραπούν οι δευτερογενείς επιπτώσεις σε χαμηλότερα εισοδήματα στις αναπτυσσόμενες χώρες που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος στα τρόφιμα και στην ενέργεια», πρόσθεσε η Aμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν έχοντας πλάι της την Kαναδή ομόλογό της Κρίστια Φρίλαντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γέλεν: «Εξαιρετικά ενεργές» οι συνομιλίες για περιορισμό των ρωσικών εσόδων από το πετρέλαιο

Γέλεν: Έχουμε «παγώσει» 300 δισ. σε assets της ρωσικής κεντρικής τράπεζας - Παράνομο να τα χρησιμοποιήσουμε για την Ουκρανία

Κίνα: Αυξημένες κατά 55% οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider