Τζεντιλόνι: Σημαντικό βήμα για την Ελλάδα η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεντιλόνι: Σημαντικό βήμα για την Ελλάδα η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία
Το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρωζώνη, σημείωσε πως «δεν είναι κάτι αναπόφευκτο» ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν.

Για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, που αναμένεται να επισημοποιηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι.

Κατά την προσέλευση του στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ, ο Ιταλός αξιωματούχος χαρακτήρισε πως «σημαντικό βήμα για την Ελλάδα» την έξοδο από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας.

Για την Ευρωζώνη

Στη συνέχεια, ο κ. Τζεντιλόνι απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρωζώνη, σημείωσε πως «δεν είναι κάτι αναπόφευκτο», προσθέτοντας ότι λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία η ανάπτυξη της οικονομίας θα είναι σημαντικό χαμηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις της Κομισιόν, προ του πολέμου.

Στη συνέχεια, ο ίδιος είπε πως η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο α' τρίμηνο ήταν καλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που μπορεία να έχει στην ανάπτυξη και στη στήριξη της οικονομίας το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Έχουμε διαφορετικές δυνάμεις στην οικονομία μας και είναι πιθανό ακόμα και για χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος να συνεχίζουν να στηρίζουν την ανάπτυξη με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, ειδικότερα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης» τόνισε ο κ. Τζεντιλόνι.

Μιλώντας για το εάν ανησυχεί για τις πιέσεις που δέχονται τα μεγάλα χρηματιστήρια, στην Ευρώπη και παγκοσμίως τις τελευταίες μέρες, όπως και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, ο κ. Τζεντιλόνι είπε πως «είναι υπό παρακολούθηση».

Ακόμα, σημείωσε πως η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση. «Χρειαζόμαστε, επίσης, ισχυρή επίδειξη ενότητας, φιλοδοξίας από τις κυβερνήσεις και από τον συντονισμό της δημοσιονομικής μας πολιτικής. Αυτό θα το συζητήσουμε σήμερα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς δρομολογείται η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία – Η σημασία και τα επόμενα βήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider