Γεωργιάδης: Θα είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ που θα έχουμε εκταμίευση πόρων του νέου ΕΣΠΑ μέσα στο 2022

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Θα είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ που θα έχουμε εκταμίευση πόρων του νέου ΕΣΠΑ μέσα στο 2022
«Θα είμαστε η πρώτη χώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχουμε εκταμίευση χρημάτων από τη νέα προγραμματική περίοδο μέσα στο 2022», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Θα είμαστε η μόνη χώρα που θα έχουμε εκταμίευση πόρων του νέου ΕΣΠΑ μέσα στο 2022», δήλωσε από την Καλαμάτα το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με αντικείμενο «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021–2027», ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή για τη χώρα, αφού «είμαστε η πρώτη χώρα με εγκεκριμένα προγράμματα από την ΕΕ».

Ανακοίνωσε την μαζική έγκριση προγραμμάτων της περιόδου 2021- 2027. Είπε χαρακτηριστικά «σήμερα είχαμε σχεδιάσει εδώ να ανακοινώσουμε την πρώτη έγκριση του προγράμματος επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, του γνωστού ΕΠΑνΕΚ όπως το λέμε. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις, κ. Πρωθυπουργέ, τρέχουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα, σχεδόν όλα μας τα προγράμματα παίρνουν έγκριση ακριβώς αυτή τη στιγμή που μιλάμε". "Όχι μόνο το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, αλλά και το πρόγραμμα του περιβάλλοντος έχει ήδη εγκριθεί, το πρόγραμμα μεταφορών είναι θέμα ολίγων ωρών να ανακοινωθεί η έγκρισή του, το κοινωνικό ταμείο είναι θέμα ολίγων ημερών να ανακοινωθεί η έγκρισή του. Το σύνολο της νέας προγραμματικής περιόδου θα εγκριθεί για την Ελλάδα 1η χώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το νέο ΕΣΠΑ είναι το εργαλείο που έμπρακτα επιβεβαιώνει την πίστη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει πως «η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ. Κι όμως τους τελευταίους μήνες έχει περάσει από τη 19η θέση απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ στην πρώτη θέση», συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα είναι σταθερά πρώτη εδώ και δύο χρόνια στην απορρόφηση πόρων για την έρευνα και την τεχνολογία, ανέφερε επίσης ο κ. Γεωργιάδης.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε πως το ΕΣΠΑ 2014-2020 συνέβαλε σημαντικά στη στήριξη της χώρας στην εποχή των μνημονίων αλλά και την εποχή της πανδημίας, ενώ αναφερόμενος στη νέα περίοδο 2021-2027, σημείωσε πως «τώρα πρέπει να διορθώσουμε καθυστερήσεις και ανεπάρκειες του παρελθόντος με στόχο την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού ιστού και την αειφορία της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα η πρώτη χώρα της ΕΕ με πλήρως εγκεκριμένο ΕΣΠΑ – Μεγάλη ευθύνη τα κονδύλια των 80 δισ.

Τσακίρης: Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα το νέο ΕΣΠΑ – Λιγότερο γραφειοκρατικό και προσβάσιμο σε περισσότερους

gazzetta
gazzetta reader insider insider