Η Ρωσία παραβίασε τους όρους αποπληρωμής ομολόγου - Σε πολλά δισ. τα ασφάλιστρα κινδύνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία παραβίασε τους όρους αποπληρωμής ομολόγου - Σε πολλά δισ. τα ασφάλιστρα κινδύνου
Στην παραβίαση των όρων αποπληρωμής ενός ομολόγου προχώρησε η Ρωσία, γεγονός που πυροδότησε μία πληρωμή ασφαλίστρων, η οποία δυνητικά μπορεί να ανέλθει σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην παραβίαση των όρων αποπληρωμής ενός ομολόγου προχώρησε η Ρωσία, γεγονός που ενεργοποίησε μία πληρωμή ασφαλίστρων, η οποία δυνητικά μπορεί να ανέλθει σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Ρωσία αθέτησε την πληρωμή τόκων ύψους 1,9 εκατ. δολαρίων, κάτι που οδήγησε την Επιτροπή Προσδιορισμού Πιστωτικών Παραγώγων (CDDC) των ΗΠΑ να κάνει λόγο για «αστοχία πληρωμής», καθώς η Ρωσία δεν συμπεριέλαβε τους πρόσθετους τόκους σε μια καθυστερημένη πληρωμή ομολόγων που έγινε στην αρχή του περασμένου μήνα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το επίμαχο ομόλογο εκδόθηκε το διάστημα που προηγήθηκε της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και περιελάμβανε τόσο το ίδιο το ομόλογο όσο και τα ασφάλιστρα κινδύνου κι ως εκ τούτου η Ρωσία θα έπρεπε να καταβάλλει δύο πληρωμές προς τους κατόχους του ομολόγου, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση της CDDC έρχεται τη στιγμή που η Ρωσία καταβάλλει προσπάθειες ώστε να παραμείνει ενήμερη για τις πληρωμές εξωτερικού χρέους της εν μέσω των σαρωτικών κυρώσεων που έχουν επιβάλει τα κράτη της Δύσης ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

Αν και το ποσό που αθέτησε η Ρωσία θεωρείται αρκετά μικρό, ωστόσο μη καταβολή των τόκων ενδεχομένως θα ενεργοποιήσει όλες τις εκκρεμείς ανταλλαγές πιστωτικής αθέτησης (credit default swaps) με το τελικό ποσό πιθανόν να τεθεί σε δημοπρασία. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα credit default swaps κάλυψαν καθαρό ρωσικό χρέος 1,5 δισ. δολαρίων στο τέλος του περασμένου μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider