Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη η Moody's

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη η Moody's
Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την παγκόσμια οικονομία προχώρησε η Moody's, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό.

Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την παγκόσμια οικονομία προχώρησε η Moody's, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, εν μέσω της επιβράδυνσης της οικονομίας εξαιτίας κυρίως των κραδασμών στην προσφορά και της στροφής σε παγκόσμιο επίπεδο σε πιο επιθετικές νομισματικές πολιτικές που συνοδεύονται από χρηματοπιστωτική αστάθεια.

Η οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία αντιμετωπίζει ένα σύνθετο σύνολο προκλήσεων, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης. Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία εξακολουθούν να υφίστανται, όπως και οι επιπτώσεις στην παγκόσμια ανάπτυξη από την επιβράδυνση της Κίνας, λόγω των lockdowns και της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων, επισημαίνει, εκτιμώντας πως αν και οι ρυθμοί πληθωρισμού θα υποχωρήσουν μέχρι το επόμενο έτος, τα επίπεδα τιμών θα παραμείνουν υψηλά και θα επιβαρύνουν τη ζήτηση των καταναλωτών.

Ειδικότερα, η Moody's μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στις χώρες της G-20 συλλογικά. Αναμένει πλέον οι οικονομίες της G-20 να αναπτυχθούν κατά 3,1% το 2022, από 5,9% ανάπτυξη το 2021, με την τρέχουσα πρόβλεψη να είναι μισή ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερη από την προβλεπόμενη ανάπτυξη 3,6% στις εκτιμήσεις του Μαρτίου.

Παράλληλα, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 2,9% το 2023, λίγο κάτω από τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης τη δεκαετία πριν από την πανδημία. Η Moody's προβλέπει πως οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα αναπτυχθούν κατά 2,6% το 2022, ενώ οι αναδυόμενες αγορές 3,8%, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 3,2% για τις προηγμένες οικονομίες και 4,2% για τις αναδυόμενες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετικό «σήμα» από Moody's για τις ελληνικές τράπεζες - «Αντιστάθμισμα» του πολέμου το Ταμείο Ανάκαμψης

gazzetta
gazzetta reader insider insider