Μπάρκιν: Έχουν νοήμα οι αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάρκιν: Έχουν νοήμα οι αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης
«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε», είπε ο Μπάρκιν.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να αξιολογήσει πόσα περισσότερα πρέπει να κάνει για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%, όταν έχει αυξήσει το κόστος δανεισμού σε ουδέτερα επίπεδα, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed του Richmond, Τόμας Μπάρκιν.

«Μόλις φτάσουμε στο εύρος των «ουδέτερων» επιτοκίων, μπορούμε στη συνέχεια να προσδιορίσουμε εάν ο πληθωρισμός παραμένει σε επίπεδο που απαιτεί από εμάς να βάλουμε φρένο στην οικονομία ή όχι», είπε ο Μπάρκιν, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αποφύγει την πρόκληση μιας ύφεσης τύπου 1980 καθώς προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό.

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε», είπε ο Μπάρκιν, σημειώνοντας στην ομιλία του τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι οι αυξήσεις 50 μονάδων βάσης βρίσκονται στο τραπέζι για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις της Fed τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός έχει φτάσει στην κορυφή, κάτι που θα ήταν ευπρόσδεκτο από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Fed καθώς επιδιώκουν να αποφύγουν να γίνουν πιο επιθετικοί με αυξήσεις επιτοκίων για την εξισορρόπηση της οικονομίας.

Να σημειωθεί πως η πρόεδρος της Fed του Cleveland και μέλος της FOMC, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε σε συνέντευξή της την Τρίτη στο Yahoo Finance ότι δεν πιστεύει ότι η Fed θα βάλει την οικονομία των ΗΠΑ σε μια διαρκή ύφεση, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέστερ: Η Fed δεν θα ρίξει την οικονομία σε μια διαρκή ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider