Μέστερ: Η Fed δεν θα ρίξει την οικονομία σε μια διαρκή ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέστερ: Η Fed δεν θα ρίξει την οικονομία σε μια διαρκή ύφεση
Η πρόεδρος της Fed του Cleveland και μέλος της FOMC, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η Fed θα βάλει την οικονομία των ΗΠΑ σε μια διαρκή ύφεση, σύμφωνα με το Reuters.

Η πρόεδρος της Fed του Cleveland και μέλος της FOMC, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε σε συνέντευξή της την Τρίτη στο Yahoo Finance ότι δεν πιστεύει ότι η Fed θα βάλει την οικονομία των ΗΠΑ σε μια διαρκή ύφεση, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η πρόκληση για τη Fed είναι μεγάλη.

Η ανεργία μπορεί να χρειαστεί να αυξηθεί και μπορεί να υπάρξει άλλο αρνητικό ΑΕΠ, συνέχισε. Είναι σημαντικό για τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια για να εξισορροπήσει τη ζήτηση με την περιορισμένη προσφορά, είπε.

Η Ουκρανία και η Κίνα θέτουν και οι δύο ανοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό, συνέχισε, προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρξουν μερικοί μήνες όπου το ποσοστό ανεργίας αυξάνεται, αν και αυτό δεν θα διατηρηθεί. Σχετικά με την πρόσφατη αστάθεια των αγορών, η Μέστερ την χαρακτήρισε «πολύ άβολη», αλλά απαραίτητη για να μειωθεί ο πληθωρισμός και επανέλαβε ότι η Fed πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης τίτλων που υποστηρίζονται από στεγαστικά δάνεια. «Θα μάθουμε περισσότερα για το σωστό μέγεθος του ισολογισμού καθώς συρρικνώνεται», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider