«Μονή Πετράκη»: Ψάχνει (ξανά) μισθωτή για το boutique hotel στο Κολωνάκι

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μονή Πετράκη»: Ψάχνει (ξανά) μισθωτή για το boutique hotel στο Κολωνάκι
Άλλη μια προσπάθεια για αξιοποίηση ακινήτου στην «καρδιά» της Αθήνας, στην οδό Αλωπεκής, με ξενοδοχειακή χρήση κάνει η «Μονή Πετράκη».

Άλλη μια προσπάθεια για αξιοποίηση, μέσω εκμίσθωσης, ακινήτου στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Κολωνάκι, για ξενοδοχειακή χρήση κάνει η «Μονή Πετράκη» στο πλαίσιο του εγχειρήματος της Εκκλησίας να εκμεταλλευθεί τμήματα της ακίνητης περιουσίας της, άλλοτε μαζικότερα και άλλοτε μεμονωμένα (όπως στην περίπτωση αυτή).

Μόλις προ ημερών, το συμβούλιο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προχώρησε στην προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με στόχο την ανάδειξη μισθωτή σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Μονής επί της οδού Αλωπεκής (στον αριθμό 46), στην περιοχή του Κολωνακίου, δηλαδή στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρεται στην περίληψη της διακήρυξης, πρόκειται για 7οροφο κτήριο, με υπόγειο γκαράζ, συνολικού εμβαδού άνω των 1.986 τ.μ., για το οποίο η Μονή φέρεται να επιθυμεί ξενοδοχειακή χρήση, με χρονική διάρκεια κατ’ ελάχιστο 12 ετών και με μηναίο προσδοκώμενο μίσθωμα κατ’ ελάχιστον ποσού 15.500 ευρώ (πλέον 2%).

Πρόκειται για το ίδιο ακίνητο για το οποίο το insider.gr είχε αποκαλύψει στις αρχές Φεβρουαρίου την πρόθεση της «Μονής Πετράκη» να το αξιοποιήσει μέσω εκμίσθωσης για ξενοδοχειακή χρήση. Τότε, ο διαγωνισμός είχε οριστεί για τις 18 Φεβρουαρίου, στη συνέχεια επαναπροκηρύχθηκε (για τα μέσα Μαρτίου) και τώρα προκηρύσσεται εκ νέου με ημερομηνία 11 Απριλίου 2022, στα γραφεία της Ιεράς Μονής στη Γενναδίου.

Να σημειωθεί ότι και παλιότερα, πριν από περίπου 3-4 χρόνια, υπήρχαν πληροφορίες και δημοσιεύματα για αντίστοιχα σχέδια της Μονής Πετράκη για ανακατασκευή πολυκατοικίας αρκετών διαμερισμάτων που βρίσκεται επί της οδού Αλωπεκής 46 στο Κολωνάκι, που βρίσκεται πολύ κοντά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με σκοπό τη μετατροπή της σε boutique ξενοδοχείο, ενώ είχε γίνει λόγος για αρχιτεκτονικά σχέδια, για αντιδράσεις ενοίκων κ.α.

Φαίνεται, μετά από χρόνια, ωριμάζουν πλέον οι συνθήκες ώστε η Μονή να αναζητήσει νέο μισθωτή έχοντας σχέδια για αναβάθμιση του κτηρίου και μετατροπή του σε ξενοδοχείο ή τουριστικά καταλύματα. Σε κάθε περίπτωση, το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ στην ευρύτερη περιοχή, ιδίως κοντά στην Πλατεία Συντάγματος, υπάρχει πλήθος από boutique ξενοδοχεία και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Τέλος χρόνου για «φθηνές» μεταβιβάσεις και διορθώσεις στο Ε9

Διόδια: 665 χιλ. διελεύσεις ημερησίως σε 6+2 αυτοκινητόδρομους το 2021 – Η «ακτινογραφία», το crash test με 2019, 2020 και οι χρυσές παραχωρήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider