ΟΗΕ: Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών οι τιμές των παγκόσμιων τροφίμων για τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΗΕ: Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών οι τιμές των παγκόσμιων τροφίμων για τον Φεβρουάριο
Αύξηση των τιμών κατά 24,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021.

ΟΗΕ: Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών διαμορφώθηκε η τιμών των εμπορευμάτων τροφίμων παγκοσμίως για τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Αγροδιατροφής του ΟΗΕ (FAO).

Όπως αναφέρει η FAO, o σχετικός δείκτης, που προσμετρά τις περισσότερες από τις τιμές των εμπορευμάτων τροφίμων στον κόσμο, έφτασε τις 140,7 μονάδες έναντι των 135,4 μονάδων στην τελική μέτρηση για τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για αύξηση των τιμών κατά 24,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021, με την άνοδο να σημειώνεται κυρίως λόγω της ανιούσας που έλαβαν οι τιμές των λαχανικών, των ελαίων και των γαλακτομικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τουρισμός: Νωρίς ανοίγει η σεζόν και το 2026

Πόσο εφικτή είναι η ανατροπή της υπογεννητικότητας και υπογονιμότητας των Ελληνίδων τις επόμενες δεκαετίες

ΔΕΗ: Προ των πυλών το κοινωνικό ομόλογο των 5 εκατ. – Διάθεση στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider