Βρετανία: Ενίσχυση των δημοπρασιών για έργα ΑΠΕ, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ενίσχυση των δημοπρασιών για έργα ΑΠΕ, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους
Εν μέσω των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα με την άνοδο των ενεργειακών τιμών.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα καθιερώσει την ετήσια δημοπράτηση έργων για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από το 2023, όπως δήλωσε ο υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, Κουάσι Κουαρτένγκ.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα με την άνοδο των ενεργειακών τιμών, που αναμένεται να ανεβάζουν έως και 54% τους λογαριασμούς ενέργειας για εκατομμύρια νοικοκυριά της χώρας έως και 54% από τον Απρίλιο

Ο Κουαρτένγκ ανέφερε σε δήλωση του πως η κυβέρνηση θα επιτρέψει την ετήσια δημοπράτηση έργων ΑΠΕ από το επόμενο έτος, αναφέροντας πως «όσο περισσότερη καθαρή, φτηνή και ασφαλή ενέργεια παράγουμε στη χώρα μας, τόσο λιγότερο εκτεθειμένοι θα είμαστε στις ακριβές τιμές φυσικού αερίου από τις διεθνείς αγορές».

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση προσφέρει μια συμφωνημένη τιμή για το ελάχιστο κόστος ηλεκτρισμού που θα έχουν οι εταιρείες που κερδίσουν τις δημοπρασίες των ΑΠΕ. Εάν η χονδρική τιμή του ρεύματος ανέβει πάνω από αυτή τη συμφωνημένη τιμή, ο πάροχος επιστρέφει τη χρηματική διαφορά στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποιήσεις για επιπλέον αύξηση των ενεργειακών τιμών στη Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider