Οι παραδόσεις smartphones αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το 2017

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι παραδόσεις smartphones αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το 2017
Οι παραδόσεις smartphones διαμορφώθηκαν to 2021 σε 1,39 δισ. συσκευές, επίδοση που συνιστά την δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών.

Αύξηση για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέγραψε το 2021 ο συνολικός αριθμός παραδόσεων smartphones σε παγκόσμια κλίμακα, ωστόσο η αγορά παράμεινε κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα, καθώς οι ελλείψεις τσιπ και τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού εξακολουθούν τα ταλανίζουν την παγκόσμια οικονομία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpart Research που παρουσιάζει το CNBC, oι παραδόσεις διαμορφώθηκαν σε 1,39 δισ. συσκευές, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, επίδοση που συνιστά την δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών.

Σημειώνεται ότι το ρεκόρ παραδόσεων σε ένα έτος καταρρίφθηκε το 2017, όταν συνολικά παραδόθηκαν περισσότερα από 1,56 δισ. smartphones, ενώ τις τρεις χρονιές που ακολούθησαν καταγράφονταν διαδοχικές μειώσεις.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του CNBC, οι συνολικές παραδόσεις ενισχύθηκαν σημαντικά από την αύξηση της ζήτησης κυρίως στις ΗΠΑ και δευτερευόντως σε Λατινική Αμερική και Ινδία, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενων αγορών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της Counterpoint Research, στις ΗΠΑ η ανοδική τάση ενισχύθηκε σημαντικά εξαιτίας των νέων iPhone 12 της Apple, τα οποία παρέχουν την δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G, ιδιαίτερα την περίοδο της Black Friday, ενώ η ίδια τάση αναμένεται να διατηρηθεί και κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στον αντίποδα, μείωση των πωλήσεων συσκευών καταγράφηκε στην Κίνα, με τις παραδόσεις να είναι μειωμένες κατά περίπου 2%, κυρίως εξαιτίας των ζητημάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού, ενώ οι ελλείψεις ημιαγωγών αναμένεται να συνεχίσουν να προκαλούν αναταράξεις στην κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Apple στην πρώτη θέση πωλήσεων smartphone στην Κίνα μετά από 6 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider