«Παράθυρο» από την ΕΚΤ σε «υψηλότερο πληθωρισμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παράθυρο» από την ΕΚΤ σε «υψηλότερο πληθωρισμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα»
Τι δείχνουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ανησυχία των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον αυξημένο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη προκύπτει από τη δημοσίευση των πρακτικών για την τελευταία συνεδρίαση που είχε το Δ.Σ. της ΕΚΤ το 2021.

Σύμφωνα με το σχετικό κείμενο για τη συνεδρίαση στις 15-16 Δεκεμβρίου, ορισμένα μέλη του Δ.Σ. ανέφεραν πως το σενάριο «υψηλότερου πληθωρισμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε πως η ΕΚΤ πρέπει να ενισχύσει την αποφασιστικότητα της για προσαρμογή των πολιτικών «προς κάθε κατεύθυνση», ώστε να σταθεροποιηθεί ο πληθωρισμός.

Ακόμα, στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΚΤ σημειώνεται πως μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τον φόβο για το ότι ο παρ' ότι ο πληθωρισμός είναι παροδικός μπορεί να επιμένει περισσότερο από το αναμενόμενο, οδηγώντας τον δείκτη τιμών καταναλωτή πάνω από τον μακροπρόθεσμο στόχο της ΕΚΤ, για πληθωρισμό στο 2%.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Πέμπτη, η διοικήτρια της ΕΚΤ., Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως ο πληθωρισμός στην Ευρώζώνη θα διαμορφωθεί στο 3,2% για το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βιλερουά: Η ΕΚΤ θα προσαρμόσει την δράση της αν επιμείνει ο πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider