ΕΚΤ: Αποστάσεις της Λαγκάρντ από τις πολιτικές της Fed - Στο 3,2% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: Αποστάσεις της Λαγκάρντ από τις πολιτικές της Fed - Στο 3,2% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης
Η διοικήτρια της ΕΚΤ εκτίμησε πως ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 3,2% για το σύνολο του 2022, πολύ πιο πάνω από τον στόχο του 2%,

Αποστάσεις από τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με τις αντίστοιχες της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) θέλησε να πάρει η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter, η διοικήτρια της ευρωτράπεζας ανέφερε πως «δεν υπάρχουν λόγοι για να δράσουμε με τον ίδιο τρόπο που δρα η Fed», σχολιάζοντας τις κινήσεις της Fed για την εκτόνωση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η νομισματική επιτροπή της αμερικανικής τράπεζας συνεδριάζει για πρώτη φορά εντός του 2022 την ερχόμενη εβδομάδα και οι αγορές αναμένουν σημάδια για αλλαγή της στάσης της Fed στο θέμα των επιτοκίων, με ενδεχόμενη επιθετική αύξηση τους εντός του τρέχοντος έτους.

Μιλώντας για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, η κ. Λαγκάρντ εκτίμησε πως θα διαμορφωθεί στο 3,2% για το σύνολο του 2022, πολύ πιο πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό στο 2%. «Οι τιμές θα σταθεροποιηθούν και θα αρχίσουν να υποχωρούν εντός του 2022» ανέφερε η ίδια.

Υπενθυμίζεται πως για τον Δεκέμβριο του 2021 ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη «άγγιξε» το 5%.

Ακόμα, η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε ότι παρατηρεί τάσεις σταθεροποίησης στα προβλήματα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βιλερουά: Η ΕΚΤ θα προσαρμόσει την δράση της αν επιμείνει ο πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider