Οικονομία | Διεθνή
13-01-2022 | 13:13

Ινδία: Προσφορά 12 δισ. δολαρίων για την ιδιωτικοποίηση της πετρελαϊκής Bharat

Newsroom
Μοιράσου το
Ινδία: Προσφορά 12 δισ. δολαρίων για την ιδιωτικοποίηση της πετρελαϊκής Bharat
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το ποσό των 12 δισ. δολαρίων είναι έτοιμη να δώσει η ινδική μεταλλευτική Vedanta για την απόκτηση των κρατικών διυλιστηρίων της  Bharat Petroleum.

Η ιδιωτικοποίηση της Bharat «τραβάει» για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της εταιρείας έχει καθυστερήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Vedanta, Ανίλ Αγκαρβάλ, ανέφερε πως «δεν πρόκειται να κάνουμε μια επιθετική πρόταση, αλλά θα θέσουμε τη σωστή τιμή».

Η ιδιωτικοποίηση της Bharat θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ινδίας, με την κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι να υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για την ενίσχυση των κρατικών ταμείων της χώρας. Το Δημόσιο της Ινδίας διαθέτει το 53% του μετοχικού ποσού της Bharat.

Υπολογίζεται πως η αξία της Bharat ανέρχεται στα 11,4 δισ. δολάρια (848,27 δισ. δολαρία).

Ο Αγκαρβάλ αναμένει πως ο νέος διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρείας θα γίνει μέσα στον Μάρτιο, με τα fund  Apollo Global Management και I Squared Capital να είναι υποψήφια για την κατάθεση προσφορών για την Bharat.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ινδία: «Πόλεμος» του Μασκ στην κυβέρνηση για την εισαγωγή οχημάτων της Tesla