Σημαντικές ανατιμήσεις σε μάσκες FFP2 και Ν95 - Που μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά αισχροκέρδειας οι πολίτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντικές ανατιμήσεις σε μάσκες FFP2 και Ν95 - Που μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά αισχροκέρδειας οι πολίτες
Εντοπίστηκαν περισσότερα από 16 e-shops και φυσικά καταστήματα που προχώρησαν σε υψηλά ποσοστά ανατιμήσεων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Φαινόμενα υψηλής αύξησης των τιμών σε μάσκες FFP2 και Ν95 παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εντοπίστηκαν περισσότερα από 16 e-shops και φυσικά καταστήματα που προχώρησαν σε υψηλά ποσοστά ανατιμήσεων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που ισχύουν από την Παρασκευή 24/12/2021.

Στα καταστήματα αυτά ήδη πραγματοποιείται έλεγχος από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και άλλες ελεγκτικές μονάδες, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ενδεχόμενη άσκηση πρακτικών αισχροκέρδειας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το άρθρο 58 του ν. 4818/2021.

Στις επιχειρήσεις που αποδεικνύεται ότι αισχροκερδούν έναντι του καταναλωτικού κοινού, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη των καταναλωτών να προστατευθούν από την περαιτέρω διασπορά του COVID-19, θα επιβληθούν πολύ υψηλά πρόστιμα που μπορούν να έχουν ύψος ως και 1.000.000 ευρώ.
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει τη δυνατότητα των καταναλωτών να γνωστοποιούν περιστατικά αισχροκέρδειας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1520 αλλά και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected].

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΙΣ: Επιβεβλημένη η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις δομές υγείας και τα ιατρεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider