Το ΔΝΤ προειδοποιεί την BoE κατά της αδράνειας - Συνεδριάζει την Πέμπτη η Κεντρική Τράπεζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ΔΝΤ προειδοποιεί την BoE κατά της αδράνειας - Συνεδριάζει την Πέμπτη η Κεντρική Τράπεζα
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE εξέπληξε τις αγορές τον Νοέμβριο ψηφίζοντας 7-2 να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,1%.

Κατά της αδράνειας προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Τράπεζα της Αγγλίας, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου θα αποφασιστεί η αύξηση ή μη των επιτοκίων.

Όπως αναφέρει το ΔΝΤ, η νομισματική επιτροπή «έχει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την αστάθεια, συμπεριλαμβανομένης της ευχέρειας να διαχειριστεί την πορεία του πληθωρισμού και να τον οδηγήσει πίσω στο στόχο» του 2%.

«Ωστόσο, δεν θα είναι απλό να δούμε εκτεταμένες αλλαγές στους μισθούς και τις τιμές, διατηρώντας παράλληλα σταθερές τις προσδοκίες», αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ. «Θα ήταν σημαντικό να αποφευχθεί η αδράνεια, εν όψει του κόστους που σχετίζεται με τον περιορισμό των δευτερογενών επιπτώσεων».

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας εξέπληξε τις αγορές τον Νοέμβριο ψηφίζοντας 7-2 να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,1%. Ο διοικητής της BoE, Άντριου Μπέιλι, αναγνώρισε ότι υπάρχουν «προειδοποιητικά σημάδια» για τον πληθωρισμό, ωστόσο ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να δουν περισσότερα στοιχεία από την αγορά εργασίας προκειμένου να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις πριν τη σύσφιξη της πολιτικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider