Χίθροου: Ξεκίνησαν οι πρώτες ακυρώσεις των επιβατών λόγω της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χίθροου: Ξεκίνησαν οι πρώτες ακυρώσεις των επιβατών λόγω της Όμικρον
Τα επίπεδα επιβατικής κίνησης για τον Νοέμβριο ήταν στο 60% του αντίστοιχου μήνα του 2019, προ-πανδημίας, παρά την επανέναρξη των διατλαντικών πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ.

Τα πρώτα σημάδια του αντικτύπου των ανησυχιών στην αεροπορική κίνηση της Βρετανίας έρχονται από τη διοίκηση του Χίθροου, με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας να ανακοινώνει υψηλό αριθμό ατόμων που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους που έχουν ακυρώσεις τις πτήσεις τους καθώς φοβούνται για τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται λόγω της Όμικρον.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου, τα επίπεδα επιβατικής κίνησης για τον Νοέμβριο ήταν στο 60% του αντίστοιχου μήνα του 2019, προ-πανδημίας, παρά την επανέναρξη των διατλαντικών πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ. Πρόκειται για αναιμική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης από τα επίπεδα του Οκτωβρίου, όταν το ποσοστό των επιβατών είχε φτάσει το 56% του αντίστοιχου μήνα του 2019.

Ο CEO του Χίθροου, Τζον Χόλαντ-Καγιέ, κάλεσε την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να επιτρέψει σε άτομα από χώρες της «κόκκινης λίστας» για τον κορονοϊό να αυτοαπομονώνονται στα σπίτια τους.

«Θα έστελνε ισχυρό μήνυμα πως οι περιορισμοί θα αρθούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα και με τη μεγαλύτερη ασφάλεια, ώστε να δοθεί εμπιστοσύνη στους πολίτες για να κάνουν τις κρατήσεις τους για το 2022» ανέφερε ο Χόλαντ-Καγιέ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χίθροου: Αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση όμως οι απώλειες παραμένουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider