ΤΧΣ: Πράσινο φως στις Ellington - ΤΜΕΔΕ για Attica Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΧΣ: Πράσινο φως στις Ellington - ΤΜΕΔΕ για Attica Bank
Στόχος η ανάπτυξη της Attica Bank στη βάση ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου ικανού να δημιουργήσει αξία για την επένδυση του Ταμείου.

Το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή του σχήματος των ΤΜΕΔΕ και Ellington Solutions στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank, άναψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ολοκληρώνοντας τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε με επιτυχία τις αποκλειστικές του διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές ΤΜΕΔΕ και Ellington Solutions S.A., οι οποίοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank μαζί με το ΤΧΣ.

Η συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές στοχεύει στην από κοινού ανάπτυξη της Attica Bank στη βάση ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου ικανού να δημιουργήσει αξία για την επένδυση του Ταμείου.

Η διασφάλιση της ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου, η οποία θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Attica Bank, αποδεικνύοντας την πλήρη και ουσιαστική δέσμευση του ΤΧΣ στην αποστολή του.

Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι του Ταμείου ήταν οι Akinn Group, Houlihan Lokey και PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. και ως νομικοί σύμβουλοι είχε τις δικηγορικές εταιρείες Clifford Chance LLP και Κουταλίδη Law Firm».

Όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, ο ορίζοντας για την Αttica Bank θα αρχίσει να καθαρίζει από σήμερα, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο διεργασιών που θα καταλήξουν στην ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ που είναι αναγκαία για τη συνέχεια της λειτουργίας της τράπεζας. Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η κατανομή και διάθεση τυχόν αδιάθετων νέων μετοχών, θα πιστοποιηθεί η καταβολή της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και θα γίνει η ανακοίνωση για την κάλυψή της.

Σημειώνεται πως η προοπτική της συμμετοχής του ΤΧΣ σε επόμενη αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank ήταν εξαρχής το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης και της κοινοπραξίας Bain Capital – JC Flowers, η οποία τελικά δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά, αλλά ούτε και βελτίωσε την πρότασή της όταν κλήθηκε εκ νέου σε διαπραγματεύσεις με το ΤΧΣ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμμετοχή ΤΜΕΔΕ και Ellington στην επικείμενη ΑΜΚ θα δρομολογήσει αμέσως μετά τη διενέργεια due diligence στην Attica Bank, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πραγματικό μέγεθος των κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας. Βάσει των πληροφοριών, αν από τον έλεγχο προκύψει ζημιά αντίστοιχη περίπου της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ, τότε η επόμενη ΑΜΚ το 2022 θα κινείται περί τα 150 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί σε ποσοστό 45% από ΤΜΕΔΕ και Ellington. Αν η ζημία είναι μεγαλύτερη, θα είναι μεγαλύτερη η ΑΜΚ στην οποία θα συμμετάσχει και το ΤΜΕΔΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Ανοίγουν τα χαρτιά τους ΤΧΣ και ΤΜΕΔΕ – Ellington για την ΑΜΚ – Ξεκινούν άμεσα νέο due diligence

gazzetta
gazzetta reader insider insider