Attica Bank: Εισέρχεται στην εβδομάδα της ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ – Σήμερα οι ανακοινώσεις του ΤΧΣ

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Εισέρχεται στην εβδομάδα της ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ – Σήμερα οι ανακοινώσεις του ΤΧΣ
Attica Bank
Το ΤΧΣ αναμένεται να ανακοινώσει το αποτέλεσμα των αποκλειστικών διαπραγματεύσεών του με τον προτιμητέο επενδυτή, ΤΜΕΔΕ – Ellington.

Στην εβδομάδα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 240 εκατ. ευρώ εισέρχεται η Αttica Bank, αρχής γενομένης σήμερα με τις ανακοινώσεις που αναμένονται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το ύψος της συμμετοχής του στην ΑΜΚ.

Το ΤΧΣ αναμένεται να ανακοινώσει το αποτέλεσμα των αποκλειστικών διαπραγματεύσεών του με τον προτιμητέο επενδυτή, ΤΜΕΔΕ – Ellington, από τις οποίες θα καθοριστεί όχι μόνο το ποσοστό της συμμετοχής του στην τρέχουσα ΑΜΚ, αλλά και οι όροι συμμετοχής του σε επόμενη κεφαλαιακή ενίσχυση της Αttica Bank το 2022.

H προοπτική της συμμετοχής του ΤΧΣ σε επόμενη αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank ήταν εξαρχής το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης και της κοινοπραξίας Bain Capital – JC Flowers, η οποία τελικά δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά, αλλά ούτε και βελτίωσε την πρότασή της όταν κλήθηκε εκ νέου σε διαπραγματεύσεις με το ΤΧΣ.

Όπως έγραψε το insider.gr, η συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει ΤΧΣ και ΤΜΕΔΕ – Ellington προβλέπει ρήτρα για την επόμενη ΑΜΚ. Επίσης έχει επιτευχθεί κοινή γραμμή για το πώς θα συνεργαστούν ως μέτοχοι στην Attica Bank μετά την άμεση ΑΜΚ, χαράσσοντας τη στρατηγική για την επόμενη μέρα που αφορά τόσο στο επιχειρηματικό μοντέλο που θα ακολουθήσει η Τράπεζα, όσο και στο μάνατζμεντ που θα το υλοποιήσει. Η κοινοπραξία της Ellington με το ΤΜΕΔΕ έχει «κλειδώσει» την παραμονή του νυν προέδρου του Δ.Σ. και προέδρου του ΤΜΕΔΕ Κώστα Μακέδου στη θέση του, ενώ ανακατατάξεις θα επέλθουν στο υπόλοιπο μάνατζμεντ, με αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμμετοχή ΤΜΕΔΕ και Ellington στην επικείμενη ΑΜΚ θα δρομολογήσει αμέσως μετά τη διενέργεια due diligence στην Attica Bank, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πραγματικό μέγεθος των κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας. Βάσει των πληροφοριών, αν από τον έλεγχο προκύψει ζημιά αντίστοιχη περίπου της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ, τότε η επόμενη ΑΜΚ το 2022 θα κινείται περί τα 150 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί σε ποσοστό 45% από ΤΜΕΔΕ και Ellington. Αν η ζημία είναι μεγαλύτερη, θα είναι μεγαλύτερη η ΑΜΚ στην οποία θα συμμετάσχει και το ΤΜΕΔΕ.

Ο ορίζοντας για την Αttica Bank θα αρχίσει να καθαρίζει από σήμερα, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο διεργασιών που θα καταλήξουν στην ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ που είναι αναγκαία για τη συνέχεια της λειτουργίας της τράπεζας. Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η κατανομή και διάθεση τυχόν αδιάθετων νέων μετοχών, θα πιστοποιηθεί η καταβολή της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και θα γίνει η ανακοίνωση για την κάλυψή της.

Στις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται η έγκριση του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, οπότε και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης, η οποία αναμένεται στις 14 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider