Επιτάχυνση του tapering ζητά από την Fed το ΔΝΤ - Ανησυχία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιτάχυνση του tapering ζητά από την Fed το ΔΝΤ - Ανησυχία για τον πληθωρισμό
«Θα ήταν ορθό για την Fed να επιταχύνει το tapering και να θέσει ως στόχο την πολιτική αύξηση των επιτοκίων της» σημειώνει το Ταμείο.

Την επιτάχυνση περιορισμού του έκτακτου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (tapering) από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ζητά το ΔΝΤ, προειδοποιώντας για τον αυξανόμενο κίνδυνο του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Σε σχετική έκθεση του Ταμείου, σημειώνεται πως «παρατηρούμε πως η νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ θέτει παρουσιάσει περισσότερους πληθωριστικούς κινδύνους από άλλες ανεπτυγμένες οικονομίας, όπως η Ευρωζώνη. Θα ήταν ορθό για την Fed να επιταχύνει το tapering και να θέσει ως στόχο την πολιτική αύξηση των επιτοκίων της».

Το ΔΝΤ αναφέρει ακόμα ότι ενώ ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι το 2022 σε αρκετές χώρες, τα μέτρα των προσδοκιών για τον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα παραμένουν κοντά στους στόχους πολιτικής στις περισσότερες οικονομίες.

Αυτό αντανακλά, εκτός από τις προσδοκίες για μείωση των πληθωριστικών δυνάμεων, ότι οι ενέργειες πολιτικής μπορούν να επαναφέρουν τον πληθωρισμό στον στόχο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Knot της ΕΚΤ: Ο υψηλός πληθωρισμός ενδέχεται να φέρει μια αύξηση των επιτοκίων το 2023

Γέλεν: Το κοινωνικό νομοσχέδιο θα καλύψει πλήρως το κόστος των δαπανών του

gazzetta
gazzetta reader insider insider