Η Κίνα βάζει στο στόχαστρο και τα κέρδη της Tencent - Μεγάλη πτώση για τις τεχνολογικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα βάζει στο στόχαστρο και τα κέρδη της Tencent - Μεγάλη πτώση για τις τεχνολογικές μετοχές
«Οι εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς θα τιμωρούνται αυστηρά» το μήνυμα του Πεκίνου.

Συνέχεια στα αυστηρά μέτρα κατά των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών της Κίνας δίνει το Πεκίνο, με την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας να απευθύνει ισχυρές συστάσεις στα μεγάλα gaming studio για τη μείωση του χρόνου στον οποίο οι νέοι της χώρας παίζουν online.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua, η κυβέρνηση είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Tencent, της NetEase και άλλων μεγάλων εταιριών gaming, στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη για μείωση του διαθέσιμου χρόνου που παραχωρούν οι επιχειρήσεις στους νέους για διαδικτυακό gaming, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοίνωσε το Πεκίνο τον Αύγουστο.

Μάλιστα, έγινε αναφορά και στον περιορισμό της κερδοφορίας των εταιριών, καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης ανέφεραν πως οι επιχειρήσεις «πρέπει να σταματήσουν να έχουν ως κύριο θέμα προσοχής τους την αύξηση του κέρδους και την προσπάθεια προσέλευσης νέων παιχτών και πελατών στα προϊόντα τους», όπως ανέφερε το Xinhua.

«Οι εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς θα τιμωρούνται αυστηρά» ήταν το μήνυμα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Xinhua.

Μετά τη γνωστοποίηση της συνάντησης, η μετοχή της NetEase έφτασε να χάνει έως και 5,2% στην Wall Street ενώ ο τίτλος της Tencent έπεσε έως και 6% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες για NetEase και Tencent μετά την απόφαση της Κίνας να μειώσει τον χρόνο του gaming για παιδιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider