Τουρκία: «Σήμα» Ερντογάν για χαμηλά επιτόκια, πριν από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: «Σήμα» Ερντογάν για χαμηλά επιτόκια, πριν από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας
Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, μετά από τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας.

Τη θέληση του για μείωση των βασικών επιτοκίων στην Τουρκία υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, μια μέρα πριν από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, από το το οποίο αναμένονται νεότερα για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας.

Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν τόνισε πως «δεν μπορώ να μείνω στον ίδιο δρόμο με αυτούς που υπερασπίζονται το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων. Πρέπει και θα το κάνουμε, να απαλύνουμε τους πολίτες από το βάρος των επιτοκίων. Για όσο καιρό έχω αυτή τη θέση, θα συνεχίσω να μάχομαι κατά των επιτοκίων και του πληθωρισμού» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μετά τις αναφορές του Ερντογάν, η τουρκική λίρα έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος, χάνοντας 2,4% έναντι του δολάρια, σε νέο ιστορικό χαμηλό του 1 δολαρίου/10.569 τουρκικές λίες.

Υπενθυμίζεται πως εν μέσω των πιέσεων του Ερντογάν, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει μειώσει το βασικό επιτόκιο της κατά 300 μονάδες βάσης στο 16% μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στην αυριανή συνεδρίαση η τράπεζα αναμένεται να «κόψει» επιπλέον 100 μονάδες βάσης το επιτόκιο ορίζοντας το στο 15%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρύνεται η «βουτιά» της λίρας εν αναμονή της απόφασης για τα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider